microportretten.buyallstuff.com

5 beroemde architecten die de geschiedenis hebben gemarkeerd en een referentie zijn

De architectuur is aanwezig in de geschiedenis van de mensheid vanaf het begin en het is onmogelijk om te spreken van de sociale ontwikkeling zonder vermelding van de architecturale werken. Daarom zijn vele architectonische projecten beschouwd als ware kunstwerken en zelfs de toeristische markt te verplaatsen, waar veel mensen willen om grote gebouwen te zien. We hebben hier creëerde een lijst van de meest beroemde architecten in de wereld, zodat je meer kunt leren over hun werk, inspireren en zelfs zijn werken te bezoeken? Onder de beroemde architecten, beroemde architecten NiemeyerContenidosEntre Oscar, Oscar NiemeyerFillippo BrunelleschiAntoni GaudíNorman FosterFrank kon niet Gehry beginnen

Architectuur is vanaf het begin aanwezig in de geschiedenis van de mensheid en het is onmogelijk om van sociale evolutie te spreken zonder architectonische werken te noemen. Om deze reden worden veel architecturale projecten als echte kunstwerken beschouwd en verplaatsen ze zelfs de toeristenmarkt, waarin veel mensen de grote gebouwen willen waarderen. We hebben hier een lijst gemaakt met de beroemdste architecten ter wereld , zodat je wat meer te weten kunt komen over hun werk, geïnspireerd kunt raken en zelfs hun werken kunt bezoeken.

Onder beroemde architecten, Oscar Niemeyer

We zouden deze lijst niet kunnen beginnen zonder een zilver in huis te noemen die ook een van de beroemdste architecten ter wereld is , de zeer Braziliaanse Oscar Niemeyer . Het verschil in het verhaal van Niemeyer begint toen hij stagiair was bij Lúcio Costa, een andere grote architect. Maar heb je ooit gehoord van dat gezegde waar de leerling zijn meester overtrof? Dat is hier gebeurd.

Oscar Niemeyer leerde zo goed van Lúcio Costa, die zijn eigen stijl ontwikkelde en over de hele wereld bekend werd vanwege zijn werk vol rondingen en gemaakt met gewapend beton . In Brazilië kunnen we door hem gesigneerde gebouwen vinden in Belo Horizonte (op de foto de kerk van São Francisco de Assis), Curitiba, Rio de Janeiro, Brasilia en São Paulo.

Fillippo brunelleschi

Laten we een paar eeuwen teruggaan om te praten over een andere kunstenaar die ook de kamer van 's werelds beroemdste architecten betreedt , de Italiaanse Fillippo Brunelleschi , die leefde in de Renaissance.

Hij was verantwoordelijk voor het verkennen van driedimensionaliteit en conisch perspectief in zijn werken en een van zijn beroemdste werken zijn de kathedraal van Santa María del Fiore (foto), de Portico van het Innocent Hospital, het Pizzi Palace en de Pazzi Chapel.

Antoni Gaudí

Hoe praat je over architectuur zonder over Gaudí te praten ? Hij was een Catalaanse architect die beroemd werd vanwege zijn oneerbiedige stijl in zijn werken. Gaudí was zijn tijd zo ver vooruit dat hij ooit zei dat de rechte lijn een uitvinding van de mens was, omdat de natuur geen monotoon uniform object presenteert. Hij was erg geïnspireerd door de organische vormen van de natuur te creëren, maar hij putte ook uit de bron van gotische architectuur en Arabische kunst.

Gaudí's beroemdste werk was de Catedral da Sagrada Família (foto), die zich in Barcelona bevindt, en zelfs nadat hij 40 jaar aan dit project had gewerkt, stierf Gaudí zonder de kerk in voorbereiding te hebben gezien.

Norman foster

.

Norman Foster sloot zich aan bij de lijst van de beroemdste architecten ter wereld , omdat hij erin slaagde werken te creëren die nog steeds als uiterst modern worden beschouwd.

Onder de lijst met Britse creaties bevinden zich luchthavens, gebouwen en zelfs ruimtestations. Het 30 St. Marie Axe-gebouw, in de volksmond bekend als The Gherkin (The Cucumber), is het bewijs dat de creativiteit van Norman Foster geen grenzen kent.

Frank Gehry

.

Frank Gehry is een van degenen die indruk maken met hun werk. De Canadese gepassioneerd door verschillende structuren en gewaagde formaten is een van de beroemde architecten op onze lijst en ook een sterke vertegenwoordiger van de hedendaagse architectuur.

Onder de projecten die hij heeft ondertekend, zijn de Louis Vuitton Foundation en het nieuwe Facebook-hoofdkantoor. Het Guggenheim Museum Bilbao (foto) is ook ondertekend door Frank en is een bezoek waard als je een reis naar New York plant.

Als we de geschiedenis en het werk van deze kleine lijst van beroemde architecten een beetje analyseren , kunnen we concluderen dat architectuur ook een tak van kunst is, nietwaar? En nu je een paar opties hebt om plaatsen te bezoeken en meer te leren over architectuur, wat wordt je volgende bestemming?